VPISNI POSTOPEK

Vrtec je del Waldorfske šole Savinja. Vpisujemo otroke od enajstega meseca starosti do vstopa v šolo, glede na prostorske ter kadrovske zmožnosti vrtca. Na vpis otroka v vrtec vplivajo mnogi dejavniki, kot so zakonsko predpisani normativi o številu otrok, o dovoljenem številu otrok prvega starostnega obdobja, kadrovske zmožnosti…

Potek vpisnega postopka:

Starši izrazijo željo za vpis s pisno prošnjo po običajni pošti ali na e-naslov tatjana.waldorf@gmail.com ali tajnistvo@waldorf-savinja.si . Prošnja naj vsebuje osnovne podatke o otroku (ime, priimek, datum in kraj rojstva, naslov, telefonsko številko, e-naslov in željeni datum vpisa), razloge za vpis ter po želji kratek življenjepis. Vsakega prijavljenega otroka vpišemo na čakalno listo, ki je informativnega značaja. Skupine se dopolnjujejo s čakalne liste, ki nastaja čez celo šolsko leto. Vpisovanje otrok v vrtec praviloma poteka spomladi za naslednje šolsko leto, lahko pa tudi med letom glede na potrebe in možnosti.

Na podlagi čakalne liste starše povabimo na informativni sestanek.


PRIHODI IN ODHODI

Vrtec je odprt od 6.45 do 16.00 ure.

Predlagan čas za prihod otrok v vrtec je od 6.45 do 8.00, za odhod pa ob 12.00 ter po počitku od 14.00 do 16.00. Vsaka družina si v tem okvirju izbere svoj čas prihoda in odhoda, ki ga dosledno spoštuje. S tem zelo pripomore k prijetnemu in kvalitetnemu uvajanju otroka in njegovem celotnem bivanju v vrtcu. 

Za prihod po otroka izven delovnega časa vrtca se plača zamudnina. Zamudnina znaša 4 EUR na vsakih začetih 15 minut zamude.


ODSOTNOSTI ZARADI BOLEZNI

Z vključitvijo otroka v vrtec je otrok izpostavljen raznim obolenjem, nalezljivim otroškim boleznim in virozam. Bolan otrok naj ostane doma, ne le zato, ker lahko širi bolezen in okuži svoje vrstnike, ampak predvsem zato, ker potrebuje počitek, mir, pozornost in skrbno nego, ki jih v vrtcu ne more biti deležen v zadostni meri. 

Znaki, ki starše opozorijo, da njihov otrok potrebuje domačo nego, so:

  • povišana telesna temperatura 
  • bruhanje (več kot dvakrat v zadnjih 24 urah) 
  • driska, razen, če je že ugotovljeno, da vzroki te driske niso infekcijski (na primer driska zaradi alergije na hrano)
  • izpuščaji in povišana temperatura
  • kašelj 
  • boleče žrelo in otekle bezgavke
  • izcedek iz oči ali nosa
  • prisotnost parazitov (uši, gliste, podančice)
  • jemanje antibiotikov

V kolikor vzgojiteljica presodi, da se otrok zaradi slabega zdravstvenega stanja ne more vključiti v pedagoški proces, ne sprejme otroka v oddelek oz. pokliče starše, da pridejo ponj. Otrok ima pravico do počitka in individualne nege v ustreznem okolju vse dokler jemlje zdravila, močno kašlja ali nasploh kaže znake utrujenosti. Zaposleni v vrtcu ne smemo dajati otroku zdravil, če ta niso del otrokove vsakdanje terapije (diabetes, alergije…). V tem primeru otrokov zdravnik napiše potrdilo z vsemi potrebnimi podatki o dajanju zdravil otroku v vrtcu.