Otroka v njegovem razvoju podpiramo tudi z zdravo prehrano. Prehrana je brezmesna in vsebuje kvalitetna živila, kot so polnovredna žita, zelenjavo, sadje, mleko in mlečne izdelke ter jajca. Prizadevamo si za čim večji delež ekološko pridelanih živil. Kosila za naš vrtec pripravljajo v kuhinji dobavitelja Vegan fresh.

Ne le uravnotežen jedilnik in ekološki biodinamčen način predelave hrane, temveč tudi način priprave, estetski vidik, odnos, kako pripravljamo hrano in kako je pripravljena miza, sedenje in drža vzgojitelja pri mizi, kako se obed prične – vse to deluje na čute otrok. Na primer vaza s cvetjem na mizi in svečka. 

Na začetku obeda naredimo kratko prstno igro, da se otroci umirijo, nato vsi skupaj povemo izrek zahvale, sklenemo roke in si voščimo dober tek. Otroke se vzpodbuja k samostojnemu, lepemu in umirjenemu načinu prehranjevanja. V istem prostoru, kjer se otroci igrajo, je kuhinja, zato imajo otroci možnost kadarkoli sodelovati pri pripravi (na primer rezanje zelenjave na koščke, ribanje sadja, mazanje kruhkov, pomivanje posode, brisanje krožnikov).

Skozi hrano vstopa svet v nas in nekateri so za ta proces bolj občutljivi, drugi manj. Zato se zajtrki skozi celo leto ponavljajo v tedenskem ritmu – tako je vsak ponedeljek, vsak torek in tako dalje do petka, enak jedilnik. To otrokom omogoča privajanje na hrano (še posebno tistim, ki imajo težave s prehranjevanjem). Vpliva tudi na orientacijo v času, na gotovost in deluje na spomin. Na primer petletniki že točno vedo, danes je petek in danes bo za zajtrk kruh, maslo in med. To je dan, ko pečemo kruh in potem smo dva dni doma.