Utrinki s predavanja Karla Gržana

V sredo, 27. marca smo na Waldorfski šoli Savinja v Domu II. Slovenskega tabora v Žalcu organizirali drugi starševski večer s predavanjem »O polnovrednosti posameznika – kako brezmejna ljubezen ne izključuje jasnih mej, ki so potrebne za žlahtno sobivanje«, na katerem smo gostili izjemnega gosta, patra Karla Gržana. Človeka širokih obzorij in zanimanj … celo tako širokih, da je včasih njegova radovednost že prevelika in presega telesne moči.

Kaplan v Solčavi, izjemno ljubeč oskrbnik kobile Kapre, s katero sobiva na idilični domačiji sredi gozda in med dvema potokoma na Konjskem vrhu pri Lučah, doktor literarnih ved, ki veliko predava in vodi razna srečanja. Človek, ki je napisal že več kot 30 knjig, bil ustanovitelj komun za odvisnike … ter človek, ki še vedno, obdan s tišino narave, premišljuje kako pomagati najšibkejšim ter izkoriščanim … vse to in še več je … pater Karel Gržan.

V prijetnem vzdušju, ki je prevevalo dvorano, se je odvijal pogovor, ki je zaobsegal veliko različnih tem povezanih z vsakdanjim življenjem, vzgojo otrok, človeško prihodnostjo. Gost večera pa se je v svojih razmišljanjih vrnil tudi nazaj v svoje otroštvo.
Pogovor z gostom, ki ga je poslušalo več sto poslušalcev, je vodila gospa Kolar.

Fotografije: Nik Jarh

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja